You Attract What You Feel: Anda Akan Menarik Apa Yang Anda Rasa

3 min


Q: Allah bersama dengan apa yang disangka oleh hambaNya. Sama konsep kan?

A: Sangka / fikiran ni ada dua jenis.

Sangka / fikiran #1

+ Siapa nama?
+ Asal mana?
+ Sekolah dekat mana?
+ Macam mana life sekarang?
+ Bisnes sekarang macam mana?

Bila anda reply sangkaan / pemikiran yang ada connect dengan emosi sebab anda dah experience.

Apa yang anda sangka, itu la yang berlaku.

 

Sangka / fikiran #2

Ini berkaitan 101 IMPIAN kehidupan:

+ Kereta apa?
+ Rumah apa?
+ Travel dekat mana?
+ Bisnes yang macam mana?

Bila anda reply ini sangkaan / pemikiran yang tak connect dengan emosi sebab anda tak pernah experience.

Untuk ubah sangkaan, kena ada fikiran yang connect dengan emosi.

Kenapa doa orang yang teraniaya diterima?
Sebab fikiran + perkataan connect dengan emosi.

Masa balas soalan ni, baru habis layan video sains 4 jam. 

Dia cerita macam ni.

~ Don’t pray for the rain.
~ Pray = What you feel > Bila hujan sedang turun?

Makna, kalau anda doa minta hujan, hujan takkan turun sebab message tu tak dikenali dengan language alam.

Untuk buat alam ini kenal language anda, anda kena feel apabila sesuatu itu sedang / telah berlaku.

Nak hujan, kan?

Bila hujan turun, apa yang anda “feel” time tu?

Manifest,
Think + Feel + Action = Hasil

Apa yang kita buat selama ini adalah perkara yang sama.

Kita banyak fokus dekat FEELINGS.

Everything yang kita buat and 90%, semua yang saya tulis > untuk tukar feelings.

Kita hacking itu ini, sains itu ini and everything semua untuk develop NEW feelings.

Lebih banyak new aktiviti yang anda buat, lebih banyak new feelings yang wujud.

Feel dia terus connect dengan emosi.

Lebih kuat daripada minsdet / teknik2 minda.

Next, manifest yang kecil-kecil dahulu macam buat 7 Amalan Jadi Magnet Wang.

Macam S/N: 9

Then feel dapat 3 sales / week.

Kalau dapat, apa “feel” yang wujud?

Tu sebab kena selalu celebrate. Nanti anda akan senang nak tune feeling.

 

Q: Patut lah masa prime time mesti ramai-ramai jerit

“I feel good.. i feel great.. i feel juicy….”

A: Itu semua untuk biasakan internal / feel duduk dalam dimensi As Above (dimensi positif)..

The more you feel something yang heaven, the more you akan attract situasi yang heaven.

80% manusia dalam dunia ni luaran baik tapi internal kebanyakan fikir sesuatu yang stress, kegagalan, kekurangan.

20% manusia minda dia berbeza, dia fikir terbalik dengan dari 80%.

Bila kita suggest have fun / happy bukan bermaksud anda kena happy tak tentu fasal.

Dia lebih kepada “menikmati” semua aspek kehidupan, bisnes.

Anda kena feel setiap moment yang ada.

Ada orang baca buku dengan penuh minat.
Ada orang baca sekali lalu sahaja.

Ada orang drive dengan penuh minat.
Ada orang drive sekali lalu sahaja.

Ada orang menikmati matahari terbenam
Ada orang just lihat mcm xda perasaan

So, anda kena feel / menikmati semua yang anda buat .. baru dia menjadi ..

 

Q: It is not easy to do those things right? Kena ada kemahiran asingkan apa yang you nak nikmati dengan apa yang menjadi kerisauan.

A: Jadi susah sebab kurang membaca

Boleh start dengan menikmati makan coklat 

Think BIG > start small

Q: Bukan senang nak jaga sangkaan. Kalau tak berhati-hati, lain pula jadinya.

A: Kena latih diri, memang ambil masa.

Q: Nak kembangkan sangkaan, lain pula ceritanya.

Kalau tak praktis nak kembangkan, macam itu je lah keadaannya.

A: Fokus dekat sini hari-hari. Lama-lama sangkaan yang tak berkualiti tu akan berkurangan sebab aset da matang > wujud responsible untuk jaga. 

 

Focus & Maintain Your Focus

1. Kembangkan aset blog berterusan.

2. Kembangkan aset database berterusan.

3. Kembangkan aset knowledge berterusan.

Kredit: Ahmad Shahidan, Penulis I Am Money Magnet

 

Ketahui RAHSIA Bagaimana Membina Bisnes Yang Boleh MENARIK PELANGGAN Serta Kajian Saintifik Bagaimana “MAGNET DUIT” Itu Boleh Berlaku...

Klik sini untuk jadi MONEY MAGNET sebenar sekarang


What's Your Reaction?

cute cute
0
cute
lol lol
0
lol
angry angry
0
angry
love love
6
love
omg omg
0
omg
cry cry
1
cry

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selalu rasa tak cukup lepas spend duit?
Muatturun Ebook PERCUMA Terapi Dompet Berisi!
Isi maklumat di bawah dan kami akan beri link muatturun di emel anda!
MUATTURUN PERCUMA
Jangan risau. Boleh unsubscribe pada bila-bila masa.
close-link