Kisah Bagaimana Dapat Beli Rumah Dengan Mudah Melalui Penulisan Impian

2 min


#NotaDiariKunFayaKuun – Kisah bagaimana dapat beli rumah dengan mudah melalui penulisan impian

 

Alhamdulillah Allah pertemukan dengan group telegram Bahagia Hidup BerTuhan.. Dari sana saya kenal Che Happy dan kenal Diari Kun FayaKuun.. Saya pun beli dan cuba amalkan tanpa banyak soal.

Sebelum ni saya tidak menulis impian saya..hanya berangan-angan kosong. Selepas ada Diari Kun FayaKuun, semua impian saya tulis dalam Diari ni dengan penuh yakin yang Allah akan tunaikan..

Dulu kami tinggal di rumah sewa. Kami suami isteri memang berimpian untuk memiliki rumah sendiri.. Saya pun tulis lah di buku Diari Kun FayaKuun..

Setiap kali menulis saya memang bayangkan ia akan terjadi.. Saya bayangkan saya menulis masa depan saya yang Allah akan perkenankan..

 

 

Setelah saya tulis dalam Diari, kami mula mencari-cari rumah yang sesuai walaupun masa tu simpanan untuk deposit belum cukup. Dapat rumah yang sesuai, kami pun buat bayaran booking dan tunggu untuk kelulusan bank.

Alhamdulillah siapa sangka dengan suami gaji tidak la banyak mana dan saya hanya berniaga online. Pinjaman rumah kami lulus dan Allah bantu mudahkan untuk bayaran deposit rumah.

Saya suka Diari Kun FayaKuun ni sebab saya dapat keyakinan menulis semua impian saya sebab tajuk depan Diari pun Kun Fayakuun.. Cepat atau lambat saya yakin ia akan tercapai.

Walaupun ada lagi impian kita yang kita tulis belum tercapai dalam Diari ini..tapi kita yakin perancangan Allah itu adalah yang terbaik.. Dia akan beri pada waktu yang sesuai yang penting kita jangan berputus asa dengan rahmat Allah.

Perkongsian dari
Puan Nor

 

Gambar 1: Gambar lukisan beliau dalam Diari Kun FayaKuun versi lama (kertas kuning). Alhamdulillah sekarang dia dapat miliki rumah sendiri.

Gambar 2: Gambar lukisan Che Happy nak pergi umrah dengan ibu bapa. Alhamdulillah pada November 2017, dapat pergi secara percuma. Ditaja.

Gambar 3: Masa pergi sana, Che Happy bawa sekali Diari Kun FayaKuun.

 

Nak baca cerita pergi umrah dengan penulisan impian, boleh baca di sini sekarang:

https://www.notagembira.com/official-diari-kun-fayakuun/

#TestimoniDiariKunFayaKuun #101Impian #DiariKunFayaKuun

 

p/s : Dapatkan lebih banyak karya Nota Gembira di SINI

 


What's Your Reaction?

cute cute
0
cute
lol lol
0
lol
angry angry
0
angry
love love
9
love
omg omg
0
omg
cry cry
1
cry

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selalu rasa tak cukup lepas spend duit?
Muatturun Ebook PERCUMA Terapi Dompet Berisi!
Isi maklumat di bawah dan kami akan beri link muatturun di emel anda!
MUATTURUN PERCUMA
Jangan risau. Boleh unsubscribe pada bila-bila masa.
close-link