Dapat iPhone 7 PERCUMA Hanya Dengan Menulis Impian!

2 min


Keajaiban Diari Kun Faya Kuun – Dapat iPhone 7 PERCUMA!

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Che Happy amalkan tulis impian ni dah lama. Ia bermula bila baca tentang buku LOA.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Masa tu saranan penulis tulislah impian kita.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Selama saya amalkan, memang ternyata kebanyakan impian kecil dan besar yang ditulis termakbul.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Dalam pada tu Che Happy belajar sesuatu.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Selama beberapa tahun, ada 10 impian besar yang dulunya belum tercapai pada sekarang, kecuali 1 iaitu pergi menunaikan umrah bersama keluarga.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Alhamdulillah saya dah achieve perkara tu. Walau dalam papan impian nak sponsor keluarga namun rezeki Allah tu unlimited, saya pula disponsor.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Sejak itu saya tak pernah berhenti menulis impian.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Beberapa bulan yang lalu, saya ada offer iPhone 6 Plus untuk dijual. Beberapa hari ada yang tanya namun tak serius membeli.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Pada suatu hari, Che Happy dapat mesej dari Whatsapp. Dia cakap berminat nak swap (tukar) iPhone 7 dengan iPhone 6 plus.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Patotnya kalau iPhone 6 plus swap dengan iPhone 7, saya yang kena tambah duit tapi katanya,

“Takpelah, saya tak kesah pun nak swap tanpa awak tambah duit. Saya suka main game. iPhone 7 ni kecik pada saya.”

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Bila kami jumpa (ajak sahabat teman), rupanya dia lelaki yang agak berisi. 3 Page main menu je semua game 😅 walaupun dia status bapak orang.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Dia pun malas nak minta orang tambah duit. Sebab iphone 6 plus tu sesuatu yang dia perlu. Nak upgrade iPhone 7 plus, dia dalam proses mampu jadi sebab tu dia nak downgrade asalkan screen besar, baru puas main game.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Ikutkan iPhone 6 plus kena tambah some RM300-RM500 kalau nak iPhone 7 namun alhamdulillah Che Happy dapat FOR FREE!!!

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Out of nowhere tetiba je ada orang mesej Whatsapp offer swap dengan iPhone 7. Dah la tak perlu tambah duit. Macam dapat handphone je 😁

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Alhamdulillah.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Itulah keajaiban bila kita tulis impian kita. Bagi Che Happy, bila kita menulis impian ni secara tak langsung kita sedang berdoa, meminta kepada Allah cuma lain versi iaitu dengan menulis.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Maksudnya alhamdulillah iPhone 6 plus tu bukan terjual pada harga RM1,690 malah lebih! Lepas tu sebenarnya aim downgrade iPhone 6 tapi Allah bagi iPhone 7 FREE plak tu (sebab tak perlu tambah duit apa-apa)!😭

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

‍‍‍‍‍Mustahil bagi manusia, mudah bagi Allah.

‍‍‍‍‍‍

p/s : Dapatkan lebih banyak karya Nota Gembira di SINI

 


What's Your Reaction?

cute cute
0
cute
lol lol
0
lol
angry angry
0
angry
love love
7
love
omg omg
0
omg
cry cry
0
cry

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selalu rasa tak cukup lepas spend duit?
Muatturun Ebook PERCUMA Terapi Dompet Berisi!
Isi maklumat di bawah dan kami akan beri link muatturun di emel anda!
MUATTURUN PERCUMA
Jangan risau. Boleh unsubscribe pada bila-bila masa.
close-link